Åby 12 oktober: Guldet till Sorbet!

Det blev träff på tre av sju spel (Danilo Brick blev sent struken av veterinären) så det blev en bra plusdag. Detta trots att bästa spelet Odessa Celeber brände. Det var verkligen galet att ge 5.75 på henne, men tyvärr blev hon för het med goggles-huvudlag (även om hon gick med det starten före) och Örjan orkade inte hålla henne. Det var knappast Örjans beslut att gå på i det konstiga läge han gjorde, hon riskerade nog att kväva sig och det blev fel. Hon borde mer varit 3-oddsare, och liknande spel ”gular” jag mig mer än gärna på. Visst bränner de ibland, men i längden är det guld värt med så sjuka överodds!

Nu till roligare, träffarna! Niky Flax fick det lopp han ska ha och speedade förbi dem ganska säkert då flera ”snikspår” fanns att tillgå. Oväntat högt odds hos ATG måste jag säga, även om jag inte trodde att de 5.50 jag hade var ett guldodds. Det var ett knepigt lopp och då blir det ofta luriga odds med drag på någon häst som det inte borde bli det på.

Martin de Bos fick sin revansch och det löste sig väldigt bra för honom från sitt usla spår. Han är riktigt bra och spurtade bäst och avgjorde säkert till glada 5.50 hos Unibet.

Träff även på fina platsspelet Lingbo Eivor som höll på att vinna loppet från ledningen. Favoriten Sweet On You travade dåligt och var inte alls i ordning, en av de sämre 1.40-favoriterna på länge det.

I övrigt vek Harper Seabrook ner sig från ledningen och var sämre än jag hade trott. Jag varnade för två skrällar, en av dem var Bear a Perfection som spurtade förbi alla till 14 ggr såsen. Snabb och kapabel typ det där!

Anna S.H. fick lite oturligt dödens trots att det var tillägg, och trots att hon kämpade på tappert räckte det bara till tredjeplatsen. Hon är i varje fall på gång men favoriten höll undan i spets, Vinci I.H.

Jag trodde nog att det skulle bli pott då Björn ”kuppade” sig till ledningen med Roberto från spår 12, och fick hållas där framme. Tyvärr är det inget bra med Goop-hästarna för dagen och även han tappade travet och åkte dit. Lite surt på fint odds, och 500 kvar är det nog inte många som vill spela någon annan än Roberto i det loppet.

Nu till Åby och SM-dagen och det är riktigt kul lopp. Jag tror hårt på min vinnare i avslutningen, och det finns flera fina speldrag!

Inlägget Åby 12 oktober: Guldet till Sorbet! dök först upp på Travnet.

Läs mer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *