Solvalla/Åby 15 januari: Vi börjar med Gizmo!

Det blev träff på 4/7 spel för min del i lördags och jag rekade Elian Web då som jag skrev i min analys ”4.75 testar jag då man kan spela en bit ner i odds” och han kördes i spets och vann enkelt före Propulsion.

Jag har tidigare skrivit om värdet i att spela andrahandaren mot ”enoddsarna” och detta var verkligen klockrent exempel på det. Propulsion stod i 1.22, Elian Web 4.75 då jag rekade spelet. Sedan är det klart att man mer ofta får rätt om man tror på 1.22-oddsaren men att samla sådana vinnare är onekligen att jaga pyrrhussegrar.

Och till alla som sålde in 80%-aren Propulsion som spik får jag väl bara säga bättre lycka nästa gång.

Träff även på Hawk Cliff som hade överlägset bästa kusken och det avgjorde för då motbuden kört sönder varandra i 2500 meter, så klev Örjan in i matchen och Hawk Cliff vann enkelt.

Abrystir var riktigt bra drag, och nästan nio gånger på den smakade fågel efter att jättefavoriten Indra’s Secret inte alls oväntat hoppat bort sig. Nu var hon bara bäst för Magnus A Djuse.

Det avslutades med spetsseger för Arch Lane som är maffig och kommer rusa genom klasserna – om han håller ihop. Han tappade ”bakkärran” på upploppet och det är aldrig bra.

Jag har trott att Nicklas Westerholm var kraftigt på gång efter flytten till pappas gård, men jag måste backa för hästarna verkar vara tillbaka i samma status som förra året. Jag hade hopp på Knifetown Lover, men han kunde inget.

Måste nämna kallbloden för jäklar som Guldtopp såg ut på upploppet! Han höll på att springa ur skinnet och pullade upploppet ner då han kom loss. Läckert! Sedan visade ju Ängsborken åter att han är en kanon, men det var ju gamla nyheter och spelmässigt var han kall med de förutsättningarna.

Nya race idag och det ser ut att vara ganska greppbara lopp där några bör vara bättre helt enkelt. Bästa segerchansen kommer direkt!

Inlägget Solvalla/Åby 15 januari: Vi börjar med Gizmo! dök först upp på Travnet.

Läs mer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *