Tips Rättvik 3 augusti: En kunglig avslutning!

Rättvik kör veckans V75-omgång och Sommartravets final avgörs som avslutning i lopp 11. Där finns en mycket bra vinnare med i princip spetsgaranti I övrigt har jag inga ”klaringar” men det finns ett mycket spelvärt skrälldrag i kallblodsloppet, och så tror jag att elitloppshästen förlorar inledande loppet trots att han är tillbaka i Silverdivisionen…

Undertecknad kommer skriva dessa krönikor till onsdagar och lördagar framöver, och tänkte reflektera lite över senaste tipsen från min sida vid dessa tillfällen. Och kanske tycka och tänka lite om saker inom travet.

I onsdags var det ingen bra träff på rekarna, då det kändes som att de roliga dragen till glada odds blev tvåa eller i vissa fall tapper trea eller satt fast. Final Dream (rekat till 7,50, stannade på 6,57 på atg) var ett spetsdrag värt bättre öde, inte för att det var fel att Lord Flax vann lopp då han gjorde det från dödens – men det var ändå inte givet att han skulle komma igenom och landa utvändigt ledaren redan i första sväng från bakspår… Med minsta strul för honom, så smiter Linda undan då hästen höll tappert för press. Aleppo Pine (rekat spel till 7.50, stannade på 4.03 på atg) toppspurtade från sistaplats, men kanske inte helt oväntat att det skulle bli så, men att favoriten skulle släppas till spets från bakspår var ju inte helt givet heller.

Det hela avslutades med att Örjan inte ville tävla med Forfantone Am (rekat spel till 3.15, stannade på 2.18 hos atg) utan mer eller mindre gav bort ledningen till Cab Lane och där bakom sitter han fast än idag och han såg verkligen ruggigt bra ut! I Derbyt kanske man vill tävla? Nåja, så länge vi spelar till sådana överodds kommer detta bli bra på sikt för allt handlar om till vilka odds spelen läggs. Odds före chans helt enkelt och odds före häst till och med och vi tar nya tag!

Inlägget Tips Rättvik 3 augusti: En kunglig avslutning! dök först upp på Travnet.

Läs mer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *