Axevalla 13 mars: En racertyp jag gillar – här ska liras!

Efter några veckor med motiga speldagar känns det lite som det håller på att gå mot vår även med spelet. I onsdags blev det träff på bästa vinnaren Global Attention som svarade för ny mycket rejäl insats. Bra gjort att stå till mål då han såg lite halvseg ut i sista sväng, men han var mer trög kanske – efter att ha varit nästan väl pigg då han kördes vaket till ledningen av Erik Adielsson.

Kapten Brodde visade på nytt (då han trampar iväg felfritt) att det är en häst med det lilla extra. Nu behövde han inte alls visa hela sitt register då han stegade undan, före en fin Launch’em som passas noga nästa gång. Två träff på liret, men det kunde ändå blivit mer då fem(!) av mina spel blev tvåa och ett blev trea. Då var ju B.W.T.Echo (tapper tvåa från dödens, synd han inte fick en rygg…) och Gazoline Mearas (tvåa men chanslös då Gooner var så bra som han ska vara) oddsare i 10-13 gånger degen.

Vad tar vi med oss då? Gott Klirr såklart, han vinner nästa gång med lopp i kroppen och om han slipper springa på Gorm. Mats körde förståndigt då han inte bråkade med snabbare favoriten och då hade riskerat galopp, det var ändå årsdebut.

Vi kan ju åter ta med oss att det är tufft att vinna från kön nu och ett halvår framåt typ, Love No Pain gick under 11 sista varvet i spåren men var aldrig nära att hinna på ledarinnan som tvåa. Sedan är bara att konstatera att Åke Lindblom inte vinner några priser för bästa taktiker. Bakom min vinnare Karat Band hade han EN häst att köra emot, Deede Star i ryggen. Men istället för att plocka upp lite med 500 kvar då han haft denne ”i säcken” så var det full fart så dödenshästen tröttnade och Björn inte hann runt i tredjespår med överspelade Anita Roc. Claes Sjöström agerade kyligt och lyfter sig allt mer och kunde avgöra enkelt med Deede Star.

Nu är det Axevalla som gäller och klart spelbara lopp och jag har ett mycket bra drag som ska tas betalt på. Nu ska jag bara kolla upp om det är långt eller kort upplopp på Axevalla…

Inlägget Axevalla 13 mars: En racertyp jag gillar – här ska liras! dök först upp på Travnet.

Läs mer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.