Bergsåker/Solvalla 10 mars: Se hit – vass vinnare från Westholm!

Det började bra i lördags med mitt platsspel på Mr Perfection som gick vasst över upploppet och nöp tredjeplatsen. Och sedan var Floris Baldwin överlägsen i högsta klassen och där hade vi ett riktigt fint vinnarodds hos Unibet. Grymt läckert var intrycket då Djuse åkte undan över upploppet med växlar kvar i 08-fart. Pacific Face fick känna av farter han inte kan stava till och trots att han gick drygt 11 sista varvet blev han rejält avklädd och han får komma tillbaka.

Jag måste berömma två saker från i lördags som kan ha varit avgörande och som påvisar att det är små detaljer som gör skillnad i jämna lopp på lördagar. Carl-Johan Jepson bakom Beartime, han är för vass alltså. Nu gav han verkligen hästen chansen då han övade voltstart i värmning och provstart, hade honom förberedd för att öppna snabbt då han hade springspår och det var pang till spets. Det ligger mycket i hur man förbereder hästen inför start, skolboksexempel på det i detta fallet och jag gillar verkligen tänkande kuskar! Det finns allt för många som bara kör ut till start och hoppas på det bästa, om ens det men i dagens konkurrens lyser ofta sådan igenom.

Nästa detalj var Georgia Am som var för vass i omstart (nära galopp) med nya huvudlaget och man tog bort det och körde med vanligt öppet till nästa start och då gick det bättre och hon vann loppet. Kanske hade hon gjort det ändå, men mer troligt blivit startgalopp. Vasst agerat av Persson x 2 som var på tårna!

Nu är det Solvalla och Bergsåker som delar loppen och jag har flera vinnare vi testar!

Inlägget Bergsåker/Solvalla 10 mars: Se hit – vass vinnare från Westholm! dök först upp på Travnet.

Läs mer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *