Solvalla/Åby 28 oktober: Soul Tan är en stark vinnare!

Bra träff på liren i lördags där jag träffade hela tre av sju spel och det gav bra netto för dagen. Kantens Rose kändes ”klar” och hon visade bra skalle som kunde betvinga en tapper Bianca Sisa i fin duell.

Golden Guard var klockrent platsspel, med spets och släpp till favoriten Västerbo Pokerface som var för tuff att slå. Han blev säker trea Golden Guard, och det räckte ju bra.

Skön avslutning sedan då Zarenne Fas vann till fint odds och helt enkelt bara blåste ner dem sista 500 och det gjorde att dagsnettot blev fint. Den segern satt nog rätt skönt för Magnus A Djuse som haft lite stolpe ut med hästen men nu fick båda till det och hästen visade sin höga kapacitet.

Dagen tillhörde annars Timo Nurmos som fick med fyra tränarsegrar hem och stallet går på högvarv efter ett svagt första halvår. Jag blev imponerad av Cab Lane som hann dit från fyrtioelfte ytter. Västerbo Pokerface är under kraftig utveckling efter att ha stoppats upp av skador och han fortsätter en bit till uppåt.

Vad ska man då säga om Seismic Wave? Jisses vad bra han är och där snackar vi om att sky is the limit. Dags att börja snegla mot odds till Elitloppet kanske… Cool var Örjans styrning med Prime Lini (fjärde Nurmos-vinnaren) där han fick iväg den snabbt och ett spetshot galopperade. Sedan är han så cool Örjan där hela hans kroppsspråk säger att det är självklart att han ska överta ledningen. Nu kanske det var så, men Jonas Moberg såg inte helt säker ut på att släppa direkt – men han hade liksom inget val. Mentalt spel där.

Ikväll finns flera fina vinnare och jag har bra känsla för racen!

Inlägget Solvalla/Åby 28 oktober: Soul Tan är en stark vinnare! dök först upp på Travnet.

Läs mer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *