Tips Örebro 17 augusti: En riktigt het vinnare!

Jubileumspokalen var även i år riktigt lyckad tävlingsdag, och visade med eftertryck att det är onsdagar som gäller och inte tisdag som var förra året. Huvudloppet blev så rafflande som man kunde hoppas, och Who’s Who kunde sätta dit nosen före en tapper Milliondollarrhyme, efter millimeterstyrning av Örjan ”Munken” Kihlström. Han är verkligen som bäst då det gäller den mannen, och jag måste ändå lida med Fredde B som inte fick sätta dit sin stjärna i miljonloppet.

Fem av de sju lopp jag satte tänderna i slutade med favoritseger, och det blev ingen bra dag för min del. Tre galopper, en på vingel och två godkända utan att räcka till blev facit.

Kvällens mest läckra vinnare var inte oväntat ultratalangen Ecurie D. som sprang världsrekord i dödens med järnskor på hovarna, han är otroligt lovande! Vi såg dock att det är små marginaler, då han galopperade i omstart och sedan gick i giltiga starten. Kändes ändå inte helt fel att spela emot honom från spår 4 i volt… Jag trodde på skrällen Even’s Cool Boy som det löste sig vettigt för men kanske blev för ryckigt kört och han hann inte med till slut som fyra. 400 kvar kändes han aktuell, men gick inte att ta längder till slut och lite besviken var jag ändå på honom väl medveten om att han sprang bra tid.

Imponerade gjorde även Uza Josselyn i Sto EM som bara springer för dagen och trots 10-fart första varvet på full väg höll hon undan till vinst på 10.5/2140 auto.

Många har tagit upp det tidigare med att hästarna skulle behöva visa upp sig innan de startar i monté för första gången, men det är inte direkt bättre då en häst som Västerbo Pokerface får komma direkt ut på V75 efter att inte ha startat på elva månader! Hur ska vi som spelare bedöma honom på seriöst vis? Det fanns sexveckorsregel tidigare, hästarna måste startat inom sex veckor för att få vara med och det är givetvis något som skulle behöva införas igen.

Banan i Örebro är något som många aktiva har synpunkter på då den är hård men ändå lös med rullgrus och den håller sällan måttet, men likt mycket annat på den banan blir det knappast ändring på det. Jag var på Örebrotravet i somras och det är som att vrida tillbaka klockan 30 år i tiden att komma dit. Vi hängde på publikplatserna då ”Rangen” är så trist att man hellre undviker den. Jag och polaren köpte korv och mos och det kan vara det sämsta jag ätit – alla kategorier! Testade en Irish Coffey lite senare – och den höll ungefär samma usla nivå för respektingivande 130 spänn eller vad det var. Low class profile som Percy Nilegård skulle sagt!
Travet har lång väg att gå för att föröka hinna ifatt övriga samhället som utvecklats medan travbanorna stått stilla under i alla fall de 30 år jag hållit på med detta…

Dags för helgens övningar med E3-finaler, men tyvärr har dessa E3-lopp kommit lite på mellanhand bland storloppen och intresset att vara med i ”korta E3” var åter svalt. Trist, men samtidigt kan man förstå det då dessa hårda lopp sliter och det inte är superlånga till Kriteriet som alla vill ha hästarna på topp till. Det är tre mycket starka favoriter denna lördag, ovanligt starka för att vara på V75 och jag tror alla tre vinner. Spelmässigt mindre hett alltså, men det finns en mycket stark vinnare vi ska testa att ta betalt på!

Inlägget Tips Örebro 17 augusti: En riktigt het vinnare! dök först upp på Travnet.

Läs mer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *