Jägersro/Solvalla 30 september: Super Sarah ska mosa alla!

Fin sport i lördags där det inleddes med två ”draghästar” och han var smällfin Heading Reference då han bara brusade undan sedan som vanligt Harran Boko gjort bort sig då det handlade om Solvalla. Ingen enkel pålle det där. Jag valde bort Heading till förmån för Coogan som gick bra bakom som tvåa men då vinnaren satt före och sprang typ 1.05 sista 300 är det svårt att ta längden…

Uncle Töll var stark vinnare sedan, fram i dödens och höll huvudet före Bridge Jumper i fin duell. Kanske förlorade den senare loppet på att han var på väg i galopp några gånger över upploppet? Snyggt disponerat av André Eklundh som flyttar fram sina positioner allt mer. Jag gjorde ett felspel då Oracle Tile inte var i form och det kanske inte kusken heller var om vi ska vara ärliga…

Lipstick Tooma är för läcker alltså! Redén lät otroligt uppåt före och hästen avgjorde hur enkelt som helst i spåren.

Oaks blev lite annorlunda där Beauty Kronos höll spets men tappade stilen (med segerkrafter?) i sista sväng. Hoboken Am tog över, men kunde inte svara skrällen Eagle Eye Sherry som verkligen utvecklats brant! Jag kan köpa att Jorma här kör tufft utvändigt med Hoboken, det måste han för att slå ledaren som var hotet – när sedan denne galopperar är det bara att försöka skaffa sig så mycket meter som möjligt. Jag trodde på Barbro Kronos som blev trea, men var en skugga av det hon visade i kvalet.

Brambling skrev in sig i historieböckerna då han tog ledningen och Örjan var lika cool som vanligt då han ”bar” hästen genom sista kurvan, sparade tussarna till 150 kvar och hästen svarade säkert. Snyggt! Men hand upp den som trodde Brambling skulle spetsa! Den var inte enkel att räkna ut.
San Moteur gick starkt slutvarv som tvåa, och Henry Flyer Sisu snubblade kanske bort segern in på upploppet där han tydligen slog i vagnen. Han hittade stilen och blev knappt slagen trea.

Jag trodde nog att dagens skulle räddas av spetsdraget Anything for You som utan skor kom till ledningen, men blev för pigg. Bakom skuggade Mr Clayton J.F. som kunde ta sig förbi en tapper ledare. Favoriten Pleasure for Cash, han var mest stinglös.

Nu är det onsdag igen och det finns en del drag att testa!

Inlägget Jägersro/Solvalla 30 september: Super Sarah ska mosa alla! dök först upp på Travnet.

Läs mer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *