Solvalla/Åby 9 oktober: Odessa Celeber avslutar!

Det var en del riviga lopp i Skellefteå, men jag fick bara träff på platsen på Pascha Tilly som stretade på bra i dödens på Macelleria som var för bra, vilket det var risk för på förhand.

Två av de roliga platsspelen blev fyra, Viggo Frontline fick ledarryggen och det såg klappat och klart ut för att ta en plats, men han fick snöpligt släppa förbi en häst sista 50, det kändes lite konstigt faktiskt men kanske var han inte körbar. Giant Shadow var för övrigt bara bäst och blåste ner alla.

Mer surt var det på skrällspelet Jazza Håleryd där Jepson körde på chans, och han hade nog kunnat stöta ut Lady Zappa dryga varvet kvar. Nu chansade han och fastnade med gott om sparat i ryggar och blev – fyra…

Vixen vann kallblodsloppet som blev konstigt med galopp på upploppet för de båda som skulle kunna utmana och Pave Faks galopperade i dödens i näst sista kurvan. Mitt chansspel B.W.Sture gick inte alls, Perssons stallform ska man kanske ta till sig. En seger på 50 senaste starterna fick jag höra i måndags…

Gossip’s Lord visade bäst skalle och höll undan efter att ha sett pressad ut i sista sväng. Hand upp den som såg det hända med favoriten Ellis Pride utvändigt som såg ut att ha kopplat grepp. Gossip’s Lord hade alltså segrat en gång på 26 starter innan i lördags!

Eder Bob vann nästa högsta klassen, och detta efter snygg styrning av Magnus A Djuse som tog chansen att få längder till Antonio Trot ut på slutvarvet och denne orkade aldrig jobba ikapp det. 300 kvar hade nog inte bara jag kunnat spela Antonio till ganska lågt odds, men Djuse är för jäklig på att hålla igång dem, och kanske hängde Nurmos-hästen för mycket på en töm så han inte gick att köra helt och fullt över upploppet? Ändå var han en besvikelse.

Djuse dubblade då han satte dit Mr Golden Quick i långloppet sedan favoriten Carmine Am ramlat ur helt i aktionen från ledningen.

Nya tag och kvällens lopp delas mellan Solvalla och Åby och det är oerhört svåra lopp att hitta klara spel i måste jag säga. Jag har i alla fall bra feeling för ett drag i avslutningen som måste liras!

Inlägget Solvalla/Åby 9 oktober: Odessa Celeber avslutar! dök först upp på Travnet.

Läs mer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *